inhoud Eijgenramen uitgelicht

Pieter Pouwelsz Ingenraem / Eijgenraem, geb. 1605.
Hij kreeg als meester-harnasmaker een contract om "seven ende dartig blancke wapenen" te leveren aan het Staatse leger. Rechts zijn handtekening onder het contract.
Hendrick Jacobusz. Eijgenraam, geb 28-1-1678.
De boedelscheiding bij zijn overlijden vermeld waarschijnlijk voor de eerste maal "glase ramen" die in de tuinbouw gebruikt werden. Een stukje geschiedenis van de glastuinbouw, waarin vele Eijgenramen werkzaam waren.
Abram Eijgenraam, geb. 1-11-1798.
Hij schreef een treurzang naar aanleiding van het overlijden van zijn echtgenote Maartje Makkes, geb. 8-2-1795.Carel Bartholomeus Eijgenraam, geb: 4 aug 1814, ovl: 5 jan 1895 Carel Bartholomeus groeit op in Den Haag als een kansarm (bastaard)kind. Tachtig jaar later overlijdt hij als vooraanstaand zakenman en prominent burger van Dordrecht.


Alexander Eijgenraam, geb. 27-7-1821.
Van hem lezen we in zijn door de familie bewaarde memoires, hoe hij onvrede had met de prediking van de hervormde dominee van 't Woudt. Zijn arm rust hier op de "Institutie" van Calvijn.Vier generaties Eijgenramen in Vlaardingen
Rond 1903 hing een dochter van Pieter Eijgenraam een bord aan de tuin aan de Biersloot met de tekst: “Het is raar, het is waar, hier schelen de oudste en de jongste 70 jaar”

Arij Eijgenraam, geb. 6-3-1849.
Arij heeft een gebrandschilderd raam geschonken aan de Grote Kerk te Vlaardingen. Hierop komt het Eijgenraam familiewapen voor.

Johannes Alexander Eijgenraam, geb. 17-3-1863.
"Met twee schoolmakkers sprongen we achter op een hoogen moelnaarswagen, elkaar daarbij een zetje gevende. De kameraad die mij dat zetje gaf, deed het zóó doeltreffend dat mijn rechterbeen tusschen de spaaken van het linker achterwiel verzeilde en mee draaide tot het dijbeen tuschen spaak en as brak." Fragment uit de levensbeschrijving van Johannes Alexander. Dit ongeluk bracht een grote wending in zijn leven.
Buitenwatersloot: Zes generaties Eijgenraam van 1795 tot 1962

Lambertus Johannes Maria Eijgenraam, geb. 11-10-1872.
Dokter en huisarts te Tilburg. Geheel rechts is hij bezig een patient onder narcose te brengen.
Lambertus Frederikus Joseph Maria Eijgenraam, geb. 29-12-1901.
Father Eijgenraam stierf tengevolge van een blikseminslag tijdens een hevig onweer, dat boven zijn missiepost in Bokakata, Belgisch Congo (tegenwoordig: Zaïre) was uitgebroken.
Terug naar startpagina