inhoud Geneagram Arij EijgenraamWapen van de familie Eijgenraam

Het betreft een niet officieel geregistreerd familiewapen. De oorsprong is ook nog niet duidelijk.

De eerste maal dat het gebruikt is voor zover we op dit moment weten is in 1929.

Arij Eijgenraam (geb. 6-3-1849, ovl. 23-6-1929) hanteerde het familiewapen, zoals hieronder afgebeeld. In 1929 heeft hij een gebrandschilderd raam geschonken aan de Grote Kerk te Vlaardingen.


In dit gebrandschilderd raam was een afbeelding van de "Voorstelling in den Tempel" weergegeven.Rechts onderin dit raam was een afbeelding van het familiewapen te zien.

In de notulen van de kerkvoogdij d.d. maandag 9 dec. 1929 's-avonds 19:45 is het volgende te lezen:
"Het raam boven den uitgang Tuin Havenstraat, weergevend de "Voorstelling in den Tempel", wat aangeboden door thans wijlen den heer A. Eijgenraam Hzn. Helaas beleefde de heer Eijgenraam de plaatsing van dit raam niet meer; eerst na zijn overlijden kon het raam door de familie worden geplaatst."

In de zelfde kerk was ook een houten familiewapen aanwezig.Ook zijn er pentekeningen van dit familiewapen in het stadsarchief van de gemeente Vlaardingen aangetroffen:

Het wapen toont twee diagonale rode banden van linksboven tot rechtsonder, verder drie klaverblaadjes en een driehoekige eg. (getrokken houten landbouwwerktuig met ijzeren punten, waarmee na het ploegen de kluiten gebroken werden)


Terug naar startpagina / naar Eijgenramen uitgelicht